Spits wil net als bij Feyenoord 'iets speciaals realiseren': Bijna voor elkaar
"Nu moeten we goed zien te eindigen en proberen dit volgend jaar weer te verbeteren"

Spits wil net als bij Feyenoord 'iets speciaals realiseren': "Bijna voor elkaar"

17-04-2015 18:44
1

Graziano Pellè scoorde afgelopen weekend voor het eerst sinds december weer een goal voor Southampton. Ondanks het gebrek aan goals was er bij de spits van Southampton nooit enige twijfel.

"Ik was erg blij met het doelpunt, want heel het stadion wachtte daar al zo lang op", zegt Pellè in gesprek met de BBC. "Het was een opluchting voor iedereen. De laatste negen wedstrijden kwam ik niet tot scoren, maar ik denk dat ik wel acht keer de paal geraakt heb. Dat ik tijdens de wedstrijden mijn kansen bleef krijgen heeft me geholpen. En ik heb altijd het geloof en vertrouwen in eigen kunnen gehouden."

De Italiaan hoopt volgend seizoen met Southampton in Europa actief te zijn. Als nummer zes is het nog in de race voor een ticket voor de Europa League. "Het is een lang en zwaar seizoen. Nu moeten we goed zien te eindigen en proberen dit volgend jaar weer te verbeteren. Zelf voel ik me erg goed en ik hoop op een goede afsluiting. Ieder team waar ik voor speelde wilde iets speciaals realiseren en dat hebben we hier bijna voor elkaar."

De voormalig speler van onder meer AZ en Feyenoord heeft zeker een bijdrage geleverd in dat 'speciale seizoen'. In 38 officiële wedstrijden kwam de spits tot dertien treffers.