Die laatste vier wedstrijden een beetje uitzingen, is toch helemaal niks?
"Van de clubs die in aanmerking komen voor plek acht lijken wij het gemakkelijkste programma te hebben"

"Die laatste vier wedstrijden een beetje uitzingen, is toch helemaal niks?"

17-04-2015 19:12

SC Cambuur staat momenteel negende in de Eredivisie. Etienne Reijnen hoopt in het slot van de competitie met zijn club nog een plek te stijgen. Dan doet de club uit Leeuwarden namelijk mee in de play-offs om Europees voetbal.

"Dat we nog ergens om spelen, is wel zo lekker", zegt Reijnen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We hebben met z'n allen afgesproken dat we voor die achtste plek gaan. De laatste vier wedstrijden een beetje uitzingen, is toch helemaal niks? Dat je zegt: we hebben al een fantastisch seizoen achter de rug, we hebben de doelstelling handhaving gehaald, het maakt allemaal niet uit. Nee, dan moet je het hoogst haalbare proberen te halen."

"Van de clubs die in aanmerking komen voor plek acht lijken wij het gemakkelijkste programma te hebben. En Willem II en FC Groningen spelen nog tegen elkaar", aldus Reijnen.

Trainer Henk de Jong hoopt ook op het halen van de play-offs, dat zou een 'toetje' zijn. "Fantastisch voor kleine clubs als wij. Net zoiets als het spelen van een bekerfinale." De oefenmeester weet dat het langer doorvoetballen of eerder aan het seizoen beginnen gevolgen kan hebben, toch hoopt hij op succes. "Als we Europees voetbal halen, dansen we de polonaise. Dat wel natuurlijk.