PSV-feest lonkt: Als het zover is zal ik er wel een paar biertjes op drinken
"Ik weet uit ervaring dat er op zo'n moment extra krachten naar boven komen"

PSV-feest lonkt: "Als het zover is zal ik er wel een paar biertjes op drinken"

18-04-2015 16:28
2

Berry van Aerle werd in zijn loopbaan vijf keer landskampioen met PSV. De Eindhovenaren kunnen zaterdagavond tegen sc Heerenveen hetzelfde klusje klaren.

Van Aerle wenst de ploeg heel veel succes. "Ik weet uit ervaring dat er op zo'n moment extra krachten naar boven komen, ook met een vol stadion erachter. De fans zullen de ploeg steunen om het karwei af te maken", aldus de oud-voetballer tegen Telegraaf TV. "Als het zover is zal ik er wel een paar biertjes op drinken."

Het aanstaande succes van PSV heeft in de ogen van Van Aerle een aantal redenen. "Cocu is natuurlijk een jaartje verder. Ik vond het al een goede trainer, maar hij is jong en heeft stappen moeten maken. Bij Phillip is dat zeker gebeurd. Luuk de Jong en Andres Guardado zijn de sterkhouders. En het feit dat Memphis Depay en Georginio Wijnaldum toch bleven, omdat ze kampioen wilden worden, is ook belangrijk geweest."

Depay en Wijnaldum worden de laatste tijd vaak gelinkt aan een transfer naar een buitenlandse topcompetitie. "Dat is nu nog erger dan toen ik speler was. De heel goede spelers vertrekken makkelijker naar een grotere competitie. Toen was dat niet, toen was Nederland een grote competitie met Spanje en Italië. We hoorden er gewoon bij. Dat is nu iets minder geworden."