Vervelende middag voor Koeman, Advocaat moet op tellen passen
Southampton onderuit

Vervelende middag voor Koeman, Advocaat moet op tellen passen

18-04-2015 17:56

Southampton heeft zaterdag de tiende competitienederlaag van het seizoen geleden. De formatie van coach Ronald Koeman ging met 2-1 onderuit bij middenmoter Stoke City.

Charlie Adam zorgde in de slotfase voor het winnende doelpunt van Stoke, waar Erik Pieters het hele duel speelde. Morgan Schneiderlin had Southampton halverwege de eerste helft nog wel op 0-1 gezet, maar vlak na rust maakte Mame Biram Diouf gelijk. Adam besliste het duel zes minuten voor tijd.

Tot overmaat van ramp zag Koeman oud-Ajacied Toby Alderweireld ook nog eens geblesseerd uitvallen. In de acht minuten blessuretijd die dat opleverde wist Southampton de Stoke-muur niet meer te slechten.

Southampton, waar Eljero Elia vlak voor tijd inviel, ligt ondanks de nederlaag nog op koers voor Europees voetbal. De formatie staat zesde. Door de Champions League-aspiraties kunnen wel een streep.

Swansea City, de nummer acht, verzuimde in te lopen op Southampton door met 2-0 ten onder te gaan bij Leicester City. Leonardo Ulloa en Andy King bezorgden 'The Foxes' de zevende zege van het seizoen. Leicester verlaat door de zege de laatste plaats en heeft evenveel punten (28) als Hull City dat op de veilige zeventiende plek staat.

Burnley is nu de nieuwe nummer twintig. De ploeg ging met miniem verschil onderuit bij Everton (1-0). Dick Advocaat staat met Sunderland op de zestiende plek en moet op zijn tellen passen. West Bromwich Albion speelde zich door een uitoverwinning op Crystal Palace veilig (0-2). De ploeg staat nu dertiende.

Alle uitslagen:
Crystal Palace – West Bromwich Albion 0-2
Everton – Burnley 1-0
Leicester City – Swansea City 2-0
Stoke City – Southampton 2-1