PSV hoeft niet te vrezen voor vertrek van aanvaller: Totaal niet mee bezig
"We gaan nu de Champions League in, een podium waarop we heel veel kunnen leren"

PSV hoeft niet te vrezen voor vertrek van aanvaller: "Totaal niet mee bezig"

19-04-2015 09:05
4

Luuk de Jong maakte afgelopen zomer de overstap van het Duitse Borussia Mönchengladbach naar PSV. Van de Bundesliga naar de Eredivisie. Die stap pakte goed uit. De voormalig spits van FC Twente wist het net vaak te vinden en werd zaterdag kampioen van Nederland. Een nieuwe stap naar het buitenland is echter niet aan de orde.

"Als topsporter sta je altijd open voor een stap omhoog, maar ik ben daar helemaal niet mee bezig. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij PSV", zei De Jong zaterdagavond na het winnen van de landstitel in gesprek met Novum.

De spits, dit seizoen al goed voor negentien treffers in de Eredivisie, heeft ook niet het gevoel dat hij afgelopen zomer een stap terug heeft gedaan. "Ik ging weer naar een club die heel aanvallend speelt en veel in het strafschopgebied van de tegenstander komt. Dan ben ik op mijn gevaarlijkst."

Met het winnen van de titel kan De Jong nu bovendien weer een stap omhoog zetten, hij mag zich met de Eindhovenaren opmaken voor het grootste Europese clubtoernooi. "We gaan nu de Champions League in, een podium waarop we heel veel kunnen leren. Hopelijk laten we daar ook iets moois zien."