Ik denk als dit team bij elkaar blijft dat Ajax volgend jaar gewoon weer meedoet
Van Marwijk heeft complimenten voor PSV

"Ik denk als dit team bij elkaar blijft dat Ajax volgend jaar gewoon weer meedoet"

19-04-2015 19:10
6

Bert van Marwijk spreekt van een verdiend kampioenschap van PSV. De oud-bondscoach denkt de Eindhovenaren uiteindelijk over veel meer kwaliteit beschikten dan Ajax.

"Een team heeft wapens nodig en PSV is de ploeg met de meeste wapens. Ze hebben snelheid, scorend vermogen voorin én op het middenveld, lengte en kracht achterin en de best koppende spits in de Eredivisie. Het is ook geen toeval dat PSV met Memphis Depay en Luuk de Jong (twintig en negentien goals, red.) de meest trefzekere aanvallers in huis heeft", aldus Van Marwijk tegenover Voetbal International.

"Dat zijn jongens die het verschil kunnen maken. Vergelijk het rendement van die twee maar eens met Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi (vijf en negen goals, red.) van Ajax. Dat is het verschil." Toch ziet de oud-bondscoach ook genoeg talent rondlopen in Amsterdam. "Nu het even minder gaat wordt er ineens geroepen dat Ajax ervaren spelers moet kopen."

"Maar als die er niet zijn, moet je ze ook niet halen. Zoiets moet je niet geforceerd doen. Ik denk namelijk als dit team bij elkaar blijft dat Ajax volgend jaar gewoon weer mee gaat doen om het kampioenschap."