Van den Brom klapt handen stuk voor Ajax-target: Dat hij dit doet is nogal wat
"Dan lopen ze elkaar gek te maken"

Van den Brom klapt handen stuk voor Ajax-target: "Dat hij dit doet is nogal wat"

20-04-2015 14:28
1

Nemanja Gudelj toonde zich zaterdagavond tegen ADO Den Haag (3-1) een groot aanvoerder, door zijn teamgenoot Derrick Luckassen een vrije trap te gunnen. De jonge verdediger betaalde het vertrouwen van de Serviër dubbel en dwars uit.

Luckassen schoot prachtig binnen en bracht een brede glimlach op het gezicht van John van den Brom. "Voor mij als trainer zijn dat de mooiste momenten, die je kunt hebben", zegt de trainer tegen De Telegraaf. "Het is nogal wat, als je aanvoerder, die tevens je topscorer is, zich niet te groot voelt om Derrick de kans en de mogelijkheid te geven om zijn ding te doen."

"Hiermee erkennen ze elkaars kwaliteiten. Dit is pure winst voor het elftal en voor de groep. En buiten de bevrijdende 2-1 misschien wel het mooiste moment van de hele avond. Je zag ook hoe blij ze met elkaar waren en wat het in het stadion teweeg bracht."

De afspraak tussen Gudelj en Luckassen werd gemaakt op de vrijdagtraining. De aanvoerder beloofde zijn landgenoot een vrije trap te gunnen als hij zelf al had gescoord. "Dan lopen ze elkaar gek te maken. Vrijdag zei Derrick: 'Ik hoop dat ik hem een keer mag nemen als hij op de juiste positie ligt'. Toen zei ik nog: 'Dan ben ik benieuwd of Neno hem een keer gaat geven'."

Ook voor Luckassen kwam de treffer goed uit. De jonge verdediger was tegen Feyenoord nog de schlemiel. "Het leuke is dat je nu ziet dat hij veel verder is, na alle shit die hij na Feyenoord over zich heen heeft gekregen. Er kwam nu een heel andere Derrick binnen in de kleedkamer dan de vorige keer. Dit is wat je als negentienjarige nodig hebt."