Gemeente Enschede schiet FC Twente te hulp met financiële regeling
Gemeente helpt noodlijdende club

Gemeente Enschede schiet FC Twente te hulp met financiële regeling

20-04-2015 20:14
8

FC Twente krijgt in de lastige fase waarin het zit hulp van de gemeente Enschede. De Tukkers hoeven het komende anderhalf jaar niet af te lossen op de door de gemeente verstrekte lening voor bouw en verbouw van De Grolsch Veste.

Voor de teleurstellende Eredivisie-club scheelt dat 900.000 euro aan uitgaven, zo meldt TC/Tubantia. In 2011 verstrekte Enschede een lening van twintig miljoen euro aan FC Twente, waarvan drie miljoen euro inmiddels is afgelost. In het komende anderhalf jaar zal de club nog wel gewoon de rente moeten blijven betalen, daardoor is er geen sprake van verboden staatssteun.

Daarnaast heeft het besluit geen gevolgen voor de gemeentelijke begroting. De gemeente heeft de hulp aan kunnen bieden omdat de banken en de particuliere investeerders die geld hebben geleend aan FC Twente akkoord zijn gegaan met het voorstel. Tot die investeerders behoren onder meer vier commissarissen van de formatie. Zij hebben samen tien miljoen euro tegoed van FC Twente.

Het plan van de gemeente Enschede is onderdeel van het gewijzigde plan van aanpak waarmee de licentiecommissie van de KNVB einde april akkoord dient te gaan. Dat akkoord is cruciaal voor het voortbestaan van Twente.