Feyenoorder met verleden in München ziet problemen: Dit is voer voor Duitse pers
"Toch denk ik dat Bayen genoeg kwaliteit heeft om het tegen Porto om te draaien"

Feyenoorder met verleden in München ziet problemen: "Dit is voer voor Duitse pers"

21-04-2015 16:02

FC Bayern München wacht een zware taak, dinsdagavond moet de 3-1 nederlaag van vorige week in Portugal zien goed te maken tegen FC Porto. Roy Makaay, voormalig spits van de Duitse club, weet dat een crisis niet ver weg meer is.

"Iedereen heeft kunnen zien waar het mis ging", zegt Makaay, vanaf volgend seizoen spitsentrainer van Feyenoord, in gesprek met het Algemeen Dagblad, terugkijkend op het heenduel. "Xabi Alonso ging in de eerste minuut in de fout, daarna maakten de beide centrale verdedigers persoonlijke fouten. Dat heeft niets met tactiek te maken."

Na de nederlaag ging het verder mis. Clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt stapte na veertig jaar op. Hem werd verweten dat er teveel blessures waren, zo kreeg hij de schuld voor de nederlaag van Bayern tegen Porto. "Heel apart als iemand die zo lang bij de club zit ermee stopt. Ik heb zelf prima ervaringen met Müller-Wohlfahrt, maar weet niet precies wat er is gebeurd. Ik heb er nog niemand over gesproken. Alles wat ik erover weet, heb ik uit de pers."

Inmiddels is de druk in Duitsland flink opgevoerd. Spelers, trainer en club liggen onder een vergrootglas. "De druk op de wedstrijd tegen Porto is groter door wat er allemaal omheen gebeurt. Dit is voer voor de Duitse pers. De kranten staan weer vol. Met die druk moet je kunnen omgaan. Het kampioenschap is het belangrijkst, maar Bayern wil ook ver komen in Europa. De finale is in Berlijn, die willen ze graag halen."

Het is nu de vraag of Bayern alle blessures in de tweede wedstrijd wel op kan vangen. "Ze missen aardig wat creatieve spelers. Met Götze, Müller en Lewandowski zijn er nog maar drie aanvallers. Dat maakt het voorspelbaarder. Voorheen wist je niet precies met welk systeem Guardiola zou komen en speelden ze ploegen vaak tureluurs. Nu is het makkelijker om je als tegenstander in te stellen. Toch denk ik dat Bayen genoeg kwaliteit heeft om het tegen Porto om te draaien", aldus Makaay in het AD.