Verrassende overstap: Emmen-back verkast naar Amsterdam
FC Emmen-speler Saïd Bakkati wordt assistent-trainer bij Jong Ajax

Verrassende overstap: Emmen-back verkast naar Amsterdam

23-04-2015 12:25

Said Bakkati gaat vanaf komend seizoen Andries Ulderink en Jaap Stam assisteren bij Jong Ajax. Dat melden de Amsterdammers op hun clubwebsite. Bakkati is momenteel nog speler van FC Emmen. Hij tekent bij Jong Ajax een contract voor één seizoen. 

De 33-jarige back, die in het verleden onder contract stond bij onder meer sc Heerenveen, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle, is in Emmen momenteel trainer van de C1. Tussen 2007 en 2009 werkte Bakkati bij Go Ahead samen met Ulderink. Stam kwam hij tegen tijdens zijn periode in Zwolle.

"De selectie van Jong Ajax zal volgend jaar breder zijn en bovendien willen we meer individueel aan de slag kunnen gaan met onze talenten", legt hoofdtrainer Ulderink uit. "Om die reden is het goed dat Said ons volgend seizoen komt assisteren. Wij zien in hem de juiste persoon voor deze functie. Hij heeft een schat aan ervaring in de Jupiler League en bovendien heeft hij ervaring met coachen. Bij FC Emmen is hij naast speler van het eerste elftal ook fulltime coach in de jeugd. Dat zegt wat over zijn gedrevenheid en ambities."