Twente-personeel trekt beerput verder open: Waarom ze hem wilden? Geen idee
Voormalig Twente-personeel niet te spreken over ontwikkelingen in Enschede

Twente-personeel trekt beerput verder open: "Waarom ze hem wilden? Geen idee"

24-04-2015 11:32
4

Na Rens Walland zet ook oud-scout Gerard Wielaert vraagtekens bij het aankoopbeleid van FC Twente. Volgens de scouts kwamen veel spelers in Enschede binnen via een ander lijntje dan de normale scouting.

"Het gebeurde bij Twente heel vaak dat er spelers binnenkwamen die niet op het lijstje van de scouting stonden", zegt Wielaert tegen de TC/Tubantia. "Of dat bij Twente vaker gebeurde dan bij andere clubs waar ik heb gewerkt? Ja.'' Met deze uitspraak steunt Wielaert de uitspraken van zijn collega-scout Walland. Hij sprak van 'een tweede scoutingapparaat waar je geen greep op had'.

Als voorbeeld noemt Wielaert, vader van voetballer Robbie Wielaert, de situatie rondom Bryan Ruiz. "De clubleiding wilde per se Cissé van Roda JC, terwijl de scouting Ruiz wilde hebben. Waarom ze Cissé wilden? Geen idee. Als Cisse niet naar Feyenoord was gegaan had de geschiedenis van Twente er nu heel anders uitgezien.''

Wielaert snapt niets van het besluit van FC Twente om te stoppen met profscouting. "Je hebt als voetbalclub twee levensaders: de jeugdopleiding en de scouting. En een van die aders wordt nu weggesneden. Onbegrijpelijk."

"Ik ben er van overtuigd dat Twente binnen een jaar weer een scouting heeft opgetuigd, maar ondertussen is er al veel kennis en geld verloren gegaan. Het wil er bij mij niet in dat een club met een begroting van 35 miljoen euro geen scouting in stand kan houden.''