Mijn dochter zei dat we op één staan op YouTube. En PSV met de schaal op 25
"Ik vind dat het uit jezelf moet komen"

"Mijn dochter zei dat we op één staan op YouTube. En PSV met de schaal op 25"

24-04-2015 13:28
11

Frank de Boer bracht deze week veel teweeg met zijn woede-uitbarsting op de training van Ajax. Niet alleen bij de buitenwacht, maar ook binnen de Amsterdamse spelersgroep.

"Het ging me meer om scherpte", legt de Ajax-trainer uit op de wekelijkse persconferentie. "Je analyseert de laatste wedstrijd. Als er dan afspraken niet worden nagekomen ga je allemaal dingen aanhalen van wat we hebben afgesproken. Daar was ik niet te spreken over. Of ik de uitbarsting had voorgenomen? Toen ik ze zo zag sjokken ging het nog meer borrelen."

De Boer had zo zijn redenen en is niet van plan om het vaak te doen. "Het is juist de kracht van een trainer, hij moet het op het juiste moment doen. Het helpt helemaal niks als je dat om de week of om de twee weken doet. Het is een kwestie van gevoel. Op dat moment vond ik dat ik dat moest doen."

Tot zijn tevredenheid zag de Ajax-trainer vervolgens verbetering bij de spelers."Dat zeker. Dat is vaak zo als je even de scherpte brengt in dat soort aspecten. Dan zie je direct reactie. Gisteren en vandaag hebben we twee fantastische trainingen gehad. De inzet en agressiviteit om goed te trainen was er zeker. Daar begint het in eerste instantie mee."

Het feit dat Ajax de woede-uitbarsting zelf wereldkundig maakte met een duidelijke video, deed veel stof opwaaien. Dat merkte De Boer ook. "Uiteindelijk hadden we het misschien niet naar buiten moeten brengen. Maar je ziet wel de impact van zo'n filmpje. Mijn dochter zei: 'Hé pappie, je staat op één op YouTube'. En PSV met de schaal staat op 25."