Rutten: 'Dit Feyenoord heeft een type als hij nodig, het maakt veel verschil'
"Dat weten we, maar dat er druk op staat hoort ook bij deze club"

Rutten: 'Dit Feyenoord heeft een type als hij nodig, het maakt veel verschil'

24-04-2015 14:25

Lex Immers keert zondag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen terug bij Feyenoord. Fred Rutten kon vorige week geen beroep doen op de Hagenaar en prompt verloor de Rotterdamse club met 0-1 van Go Ahead Eagles.

Immers moest verstek laten gaan door een knieblessure. "Dit Feyenoord heeft een type als Lex nodig", vertelt Rutten op de clubsite van Feyenoord. Het is volgens de trainer geen toeval dat zijn ploeg vaak tegenvalt als de aanvallende middenvelder niet meedoet.

"Of hij meespeelt, maakt voor ons veel verschil. Lex heeft zich enorm ontwikkeld in het voetbal en heeft daarnaast van nature het vermogen om door te jagen, te vechten en anderen te helpen. Ik heb daarom vanaf dag één heel veel vertrouwen in hem gesteld. Na een wat moeizaam begin, nadat Lex terugkwam van een blessure, is het ondenkbaar geworden dat Lex niet speelt."

Rutten hoopt dat Feyenoord het tegen Groningen beter doet dan afgelopen zondag in De Kuip. "Die nederlaag deed heel erg zeer. Ik had er langer voor nodig dan normaal om die wedstrijd te verwerken. We kwamen te snel in de eindfase van een aanval. Aan de andere kant weet ik zeker dat als er wel een doelpunt was gevallen, we dan ook nog vaker hadden gescoord."

Na de nederlaag tegen Go Ahead heeft Feyenoord nog een voorsprong van vier punten op nummer vier Vitesse. "Dat weten we, maar dat er druk op staat hoort ook bij deze club. In die zin voelen de komende wedstrijden niet anders dan anders", aldus Rutten, die stelt dat Terence Kongolo 'niet okselfris' is. Mocht Kongolo niet inzetbaar zijn, dan wordt hij waarschijnlijk vervangen door Joris Mathijsen.