PSV kan beoogde aanwinst in zomer ophalen: Je zit dan dicht bij het vuur
"Daar ligt mijn focus"

PSV kan beoogde aanwinst in zomer ophalen: "Je zit dan dicht bij het vuur"

24-04-2015 15:03

De 32-jarige Gino Coutinho heeft een overstap naar PSV nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. De Eindhovenaren hadden deze winter de doelman van ADO Den Haag willen inlijven als derde doelman, maar tot een transfer kwam het niet.

Excelsior werkte niet mee aan een tussentijds vertrek van de goalie, die na dit seizoen wellicht alsnog - transfervrij - naar PSV kan. Hij staat open voor een transfer. "Dat stond ik toen en dat is niet veranderd", geeft Coutinho aan in gesprek met RTV Rijnmond. De keeper denkt niet dat hij bij Excelsior blijft.

"Je weet het in voetbal nooit, maar ik ben ambitieus en ik wil vooruit. Dat wilde ik vorig seizoen al toen ik bij ADO wegging en dat wil ik nog steeds. Ik weet dat ik beter kan en dat ik in de subtop makkelijk mee kan en misschien nog wel meer. Daar ligt mijn focus", vervolgde Coutinho in het vraaggesprek.

Bij PSV wacht Coutinho een reserverol, want de club heeft in Jeroen Zoet en Remko Pasveer al twee doelmannen. Het deert hem niet. "Je zit dan dicht bij het vuur en ik ben iemand die knokt. Het maakt niet uit waar ik zit, ik knok voor mijn plek. Ik heb vertrouwen in mezelf." Een saillant detail is dat Excelsior, de huidige club van Coutinho, de kersverse kampioen PSV dit weekeinde tegenkomt in de competitie.