'Janmaat mag vertrekken naar hoogste bieder: drie grote Engelse clubs azen'
Rechtsback staat op punt van vertrek

'Janmaat mag vertrekken naar hoogste bieder: drie grote Engelse clubs azen'

26-04-2015 00:28
1

Bij Newcastle United is het hommeles. En daarvan hoopt Ronald Koeman volgens Daily Express te profiteren. De Engelse boulevardkrant meldt namelijk dat Daryl Janmaat op het punt staat om van Newcastle over te stappen naar Southampton.

Koeman hoopt zijn club Southampton te versterken met de ex-Feyenoorder, die afgelopen zomer aan The Magpies werd verkocht. Aangezien de eigenaar van de club, Mike Ashley, volgens de tabloid geen zekerheid kon bieden over een langer verblijf van Janmaat in Newcastle zijn de geruchten aangewakkerd. Koeman ziet in Janmaat de opvolger van Nathaniel Clyne, van wie verwacht wordt dat hij een volgende stap maakt.

Ashley kon geen garantie geven dat een transfer van veertien miljoen euro inzake Janmaat níet aanstaande is. Afgelopen zomer stapte de rechtsback voor een bedrag van zeven miljoen euro over van Feyenoord naar Newcastle. Manchester United en Liverpool houden de situatie rondom Janmaat naar verluidt ook nauwlettend in de gaten. Ashley wil alle aanbiedingen aanhoren en de bepalende Janmaat verkopen aan de hoogste bieder, tot woede van de fans.