'Dringen geblazen voor Promes: ook Nederlandse manager sluit aan in rij'
Toekomst van Oranje-international ziet er goed uit

'Dringen geblazen voor Promes: ook Nederlandse manager sluit aan in rij'

26-04-2015 14:25
1

De toekomst begint er steeds mooier uit te zien voor Quincy Promes. De aanvaller van Spartak Moskou heeft nu ook de aandacht getrokken in Engeland.

Het Southampton van Ronald Koeman heeft volgens de Daily Mirror een oogje op Promes, die sinds de zomer in Rusland voetbalt. Daar doet hij het zo goed, dat een groot aantal clubs hem volgt. Naast Southampton staat de 22-jarige aanvaller immers ook op het lijstje van Juventus, FC Porto en twee Spaanse clubs.

In Engeland wordt gemeld dat Promes zeker twaalf miljoen euro moet kosten. Dat is ongeveer hetzelfde bedrag als Spartak vorig jaar betaalde aan FC Twente. De Enschedeërs raakten rond dezelfde tijd Dusan Tadic kwijt aan Southampton en de kans bestaat dat Promes met een omweg ook bij de nummer zeven van de Premier League belandt.

Promes loopt in Rusland ruim één op drie, met elf doelpunten in 32 optredens. Dat rendement valt dus op in de rest van Europa. "Er is interesse, maar op dit moment hebben we nog geen aanbiedingen ontvangen", wordt Ersin Akan, zaakwaarnemer van de zesvoudig Oranje-international, geciteerd.