'Van Persie maakt zich klein en neemt besluit over Man United-toekomst'
Oranje-international neemt besluit

'Van Persie maakt zich klein en neemt besluit over Man United-toekomst'

28-04-2015 10:36
7

Robin van Persie speelt ook volgend seizoen bij Manchester United. De spits, die dat besluit zelf heeft genomen, neemt genoegen met een meer bescheiden rol op Old Trafford.

Van Persie is dit seizoen door blessures en een vormcrisis ver weggezakt en daardoor impopulair onder de eigen supporters. Hij laat zich echter niet wegjagen. Louis van Gaal heeft van de spits zelf te horen gekregen dat hij ook volgend seizoen tot zijn beschikking staat, meldt de Daily Mail dinsdag.

Het contract van Van Persie op Old Trafford loopt over een jaar af en zoals het er nu naar uitziet gaat er niet verlengd worden. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal ziet dat echter niet als een probleem. Het leven in Manchester bevalt hem, ook als hij in de toekomst wat vaker op de bank zit.

Van Persie was dit seizoen goed voor tien doelpunten in 25 optredens. Fenerbahçe hengelde naar verluidt naar zijn diensten, maar komt dus bedrogen uit. De kans is groot dat Van Persie, die afgelopen zondag zijn rentree maakte tegen Everton, in het duel met West Bromwich Albion in de basis staat.