Ambitieuze Ajax-verdediger: Willen er net zo goed in worden als Real Madrid
"We willen er wel naartoe, dat is ons streven"

Ambitieuze Ajax-verdediger: "Willen er net zo goed in worden als Real Madrid"

28-04-2015 16:38
19

In aanloop naar het duel met PEC Zwolle trainde Ajax op de omschakeling. Tijdens de uitwedstrijd (1-1) kwam het er nog niet uit, maar in Amsterdam is er vertrouwen in een extra wapen dat de ploeg verder moet helpen.

"We willen er net zo goed in worden als Real Madrid", zei Veltman tegenover De Persdienst. Na afloop van het duel met PEC Zwolle was zijn oordeel duidelijk en eerlijk. "Ik zag wel dat het vandaag nog niet helemaal lukte."

De centrale verdediger wil verder met 'de omschakeling', maar geeft toe dat er in de volgende wedstrijd nog geen hoge verwachtingen moeten zijn. "Over twee weken, tegen Cambuur, zullen we ook het niveau van Real nog niet hebben. Maar we willen er wel naartoe, dat is ons streven. Als je ziet hoe zij met twee, drie passes iemand alleen voor de keeper zetten..."

Trainer Frank de Boer zag wel dat er genoeg omschakelmomenten waren, alleen al in de eerste helft van het duel met PEC. "Acht. En we speelden ze allemaal niet goed uit. Tuurlijk, het is iets nieuws, we zijn het niet allemaal gewend. Maar het had wel veel beter gemoeten."