Jans heeft opnieuw iets speciaals in petto: We hebben weer iets geniaals
"Tegen FC Twente hebben we ook iets samengesteld"

Jans heeft opnieuw iets speciaals in petto: "We hebben weer iets geniaals"

30-04-2015 15:49

PEC Zwolle speelt zondag zijn tweede bekerfinale in één jaar tijd. Ron Jans verheugt zich enorm op het volksfeest in Rotterdam. "Ik geniet er nu meer van dan vorig jaar", aldus de trainer op de persconferentie in Zeist.

Doordat Jans het spektakel vorig jaar al meemaakte, heeft hij nu de ontspannenheid om ervan te genieten. "Het gaat niet alleen om de finale spelen, maar ook om hem voor te bereiden", aldus de coach. "Dat is geweldig om te doen voor de staf en ik geniet er nu meer van dan vorig jaar."

"Maar uiteindelijk geniet je het meest van het winnen van een prijs", vervolgt Jans, die dan zijn oude club FC Groningen zal moeten verslaan. De noorderlingen wonnen de prijs nog nooit en ook Jans heeft in een aandeel in dat gebrek aan succes. In zijn tijd kwam hij nooit verder dan de kwartfinales. "Ooit zullen ze de beker winnen. Misschien heel snel al, misschien duurt het nog vijftig jaar."

Vorig jaar verraste de coach zijn spelers met een mooi motivatiefilmpje met beelden van vrienden en familie. "Of het nu moeilijker is om ze te motiveren? We hebben de tweede keer eigenlijk al gehad. Tegen FC Twente hebben we ook iets samengesteld met de spelers die er vorig jaar nog waren en nu zijn vertrokken."

"Maar we hebben nu weer iets geniaals. Wat dat is, kan ik uiteraard nog niet verklappen", aldus Jans. "Hierna zal het in elk geval bijna onmogelijk zijn om het te overtreffen. Het is echter wel zo: hierdoor win je de wedstrijden niet." De coach verklapte tenslotte nog aan het inschakelen van Willem-Alexander en Maxima te hebben gedacht. "Maar de gelegenheid was helaas ongeschikt. Dat had ik wel een mooi iets gevonden."