Van Gaal denkt steraankoop te behouden: 'Gaan met hem praten over zijn toekomst'
"Het is heel moeilijk"

Van Gaal denkt steraankoop te behouden: 'Gaan met hem praten over zijn toekomst'

02-05-2015 13:16

De supporters van Manchester United staan een drukke transferzomer te wachten. Louis van Gaal is voornemens om de selectie een flinke kwaliteitsimpuls te geven. De trainer kijkt nu alvast rond welke spelers in zijn profiel passen.

Ondertussen is United druk bezig een ticket voor de Champions League te bemachtigen. "Deze zomer wordt natuurlijk erg belangrijk", zo citeert De Telegraaf de keuzeheer tijdens zijn wekelijks perspraatje. "We hebben balans nodig in onze selectie. Dat kan ik niet ontkennen en we zijn erg druk bezig om dat te regelen."

"Ik zoek naar spelers die snel in het team passen. Ze zullen zich sneller aan moeten passen dan de spelers die ik kreeg toen ik hier bij United kwam." Van Gaal wil zijn selectie voor het begin van het seizoen (8 augustus, red.) bij elkaar hebben. "Daar hoop ik wel op ja", bevestigt de oud-bondscoach. Onder anderen Memphis Depay, Mats Hummels en Gareth Bale worden aan United gelinkt.

"Het is heel moeilijk. De onderhandelingen duren tegenwoordig steeds langer", gaat de Nederlander verder. "Vorig jaar hadden we ook nog de gevolgen van het WK. Andere clubs hadden daar ook mee te maken, maar ik begon hier pas, dus dat is een beetje anders."

Ondertussen wordt Angel Di Maria veelvuldig gelinkt aan een vertrek. "Ik denk dat hij niet weg zal gaan. Hij kan niet zeggen dat hij een geweldig seizoen heeft gehad, maar hij werkt wel heel hard. Ik ben blij met zijn instelling, dus dat is geen probleem. We gaan met hem, net als met elke speler, praten over zijn toekomst."