Indrukwekkend verhaal bij FC Groningen: 'We gaan voor die beker, voor jou'
Groningers winnen beker voor overleden fan

Indrukwekkend verhaal bij FC Groningen: 'We gaan voor die beker, voor jou'

04-05-2015 09:02
2

De spelers van FC Groningen schreven zondagavond geschiedenis. Dat deden ze niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de op 11-jarige leeftijd door kanker overleden fan Dinand.

Dat blijkt uit een indrukwekkend verhaal in dagblad Metro. Vorig jaar oktober was Dinand nog aanwezig bij de bekerwedstrijd tegen Flevo Boys (8-1). 'We gaan voor die beker, voor jou', zeiden de spelers na afloop van de wedstrijd in de derde ronde. Dinand mocht ook meerijden in de spelersbus. Hij had voor elke speler een zelfgemaakt gelukspoppetje meegenomen. Sommige spelers namen die met tranen in hun ogen in ontvangst. 

De volgende bekerwedstrijd, op 17 december, kon Dinand al niet meer komen. Hij had de strijd tegen kanker verloren. Na de bekerzege op PEC Zwolle van zondagavond gingen de gedachten van de spelers en trainers opnieuw terug naar Dinand. "Ik heb in aanloop naar de finale een video laten samenstellen met daarin bepaalde dingen de we dit jaar hebben meegemaakt. Daar hoort Dinand natuurlijk ook bij", aldus trainer Erwin van de Looi tegen Metro.

"Na afloop kwamen veel spelers naar me toe om te vertellen hoeveel indruk het filmpje heeft gemaakt. We hadden ook de familie van de spelers uitgenodigd, zonder dat ze het wisten. Dat alles bij elkaar gaf de selectie een enorme boost", besluit Van de Looi.