Kritiek na blessure Robben: 'Hij maakt een erg overspannen indruk'
Guardiola kop van jut

Kritiek na blessure Robben: 'Hij maakt een erg overspannen indruk'

04-05-2015 09:52
2

Willem van Hanegem kan er met zijn hoofd niet bij dat Arjen Robben vorige week door coach Pep Guardiola werd ingebracht. De net van een blessure herstelde Robben viel vervolgens uit met een kuitblessure. Het resultaat? Einde seizoen.

'Ik begrijp er helemaal niets van dat Robben vorige week tegen Dortmund werd ingezet. Bij hem weet je dat de kans groter is dan bij een ander dat hij op zo’n moment een spierblessure kan oplopen. Maar Guardiola maakt de laatste weken een erg overspannen indruk', schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad, daarmee refererend aan een andere 'Guardiola-rel'.

'Ik denk dat de tegenstander van Bayern deze week in de Champions League, Barcelona, er niet rouwig om is dat hij geblesseerd is. Hij is toch een speler die als het bij Bayern even vastzit, iets kan forceren', vervolgt Van Hanegem. 'Ik denk nu toch dat Barcelona en Real Madrid de finale gaan halen.'

Zondagavond sprak ook Youri Mulder met verbazing over de wissel van Robben. "Het was een risico", zei de oud-voetballer en tevens analist bij het praatprogramma Studio Voetbal.