Nog altijd onrustig binnen Ajax: Daar is een groot verschil van inzicht over
Verweij verwacht dat Cruijff zich gaat mengen

Nog altijd onrustig binnen Ajax: "Daar is een groot verschil van inzicht over"

04-05-2015 21:19
11

Het rommelt nog altijd binnen Ajax. Volgens Telegraaf-verslaggever Mike Verweij is er nog altijd een meningsverschil tussen Wim Jonk en Marc Overmars en zou Johan Cruijff de aangewezen persoon zijn om het geschil op te lossen.

"Jonk vindt dat de bijeenkomsten over teveel randzaken gaan en dat de speelwijze centraal zou moeten staan", vertelt Verweij in het programma Afkicken. "En daar is een heel groot verschil van inzicht over. Er hoeven daarvoor geen slachtoffers te vallen. Je kunt ook gewoon de rijen sluiten. Daar is een hele mooie rol voor Johan Cruijff voor weggelegd. Die is nog niet langs geweest, maar heeft inmiddels wel goed contact met de Raad van Commissarissen."

Ook over het directeurschap bij Ajax zijn er nog de nodige vraagtekens. Michael Kinsbergen vertrekt als algemeen directeur en een opvolger is nog niet gevonden. "Michael Kinsbergen gaat weg, die heeft een aflopend contract. Dat heeft Hans Wijers (voorzitter RvC, red.) ook al aangegeven", aldus Verweij. "Ajax wil niet verder gaan dan een eenjarige contractverlenging en Kinsbergen zou een contract voor een langere termijn willen hebben, al is hij daar inmiddels wel op teruggekomen. Maar inmiddels is hij een gepasseerd station."