Feyenoord-trainer heeft droevige déjà vu: 'Zoiets heeft verschrikkelijk veel impact'
Feyenoord zet overlijden van vrouw Lodewijks even boven de rest

Feyenoord-trainer heeft droevige déjà vu: 'Zoiets heeft verschrikkelijk veel impact'

06-05-2015 12:10

Het overlijden van Yvonne Lodewijks, de vrouw van keeperstrainer Patrick Lodewijks, vorige week heeft nog steeds veel impact op het dagelijkse leven van de Feyenoord-selectie. Fred Rutten probeert zich voor te bereiden op de cruciale wedstrijd tegen Vitesse, komende zondag, maar annuleert een training voor de uitvaartplechtigheid.

Deze week begon Rutten aan de voorbereiding op het cruciale duel met Vitesse en ook dan zal het volgens Voetbal International moeilijk worden het hoofd bij die wedstrijd te krijgen. Woensdag zijn de spelersgroep, staf en andere medewerkers van Feyenoord aanwezig bij de uitvaartplechtigheid. Donderdag volgt een vrije dag. "Ik ga op en na zo'n trieste dag niet trainen", zegt Rutten. "Je kunt niemand vragen zich dan te concentreren op voetbal. We hebben andere dingen aan ons hoofd. Ik zie de jongens vrijdag wel weer."

Rutten maakte één keer eerder een vergelijkbare gebeurtenis mee. In 1990 verongelukte Tom Krommendijk, destijds Ruttens ploeggenoot bij FC Twente. De trainer van Feyenoord kan het zich nog goed herinneren. "Omdat zo'n trieste gebeurtenis zo verschrikkelijk veel impact heeft. Het gebeurde na een uitwedstrijd tegen Roda JC. Die jongen reed naar huis en vloog uit een flauwe bocht. Als trainer of speler kun je daarna eigenlijk niks doen of opleggen. De een komt snel weer trainen, de ander neemt liever zijn tijd."