Spurs-spits zorgt voor ophef: 'In een paar weken had hij 21 mobieltjes gestolen'
'Alleen God weet wat ik haar heb gegeven'

Spurs-spits zorgt voor ophef: 'In een paar weken had hij 21 mobieltjes gestolen'

06-05-2015 18:07
1

Emmanuel Adebayor komt niet aan de bak bij Tottenham Hotspur en dus heeft hij alle tijd voor andere dingen. Op social media doet zijn gedrag veel stof opwaaien.

Adebayor laat op Instagram vrijwel iedere dag zien in het geld te zwemmen, ook al speelde hij de laatste twee maanden slechts één wedstrijd. Ook op Facebook baart de spits opzien, nu door zijn eigen familie te kijk te zetten.

'Ik heb mijn broertje Rotimi geïntroduceerd in het profvoetbal. Hij kwam terecht bij Monaco. In een paar weken tijd had hij, van de 27 medespelers, 21 mobieltjes gestolen', steekt Adebayor van wal.

Het is niet het enige inkijkje dat hij geeft over het reilen en zeilen binnen zijn familie. In zijn jaren bij onder meer Arsenal, Manchester City en Real Madrid verdiende de Togolees veel geld en daar liet hij zijn familie van meeprofiteren, beweert hij. Adebayor kocht huizen, auto's, betaalde reizen voor zijn broers en moeder.

'Toen ik hoorde dat mijn broer Peter ziek was geworden, ben ik zo snel als ik kon naar huis gereden. Ik mocht hem echter niet zien van mijn moeder, waarop ze om een som geld vroeg. Dat zou alles oplossen. Alleen God weet wat ik haar heb gegeven. Het was heel veel. Mensen zeggen dat ik niets om mijn broer gaf. Ben ik dan gek?'