'Belg kan na Roda, MVV en PSV voor derde kans gaan bij club uit vaderland'
Drie keer scheepsrecht voor Belgische goalie?

'Belg kan na Roda, MVV en PSV voor derde kans gaan bij club uit vaderland'

06-05-2015 20:19

Bram Castro keert mogelijk terug naar zijn vaderland. De 32-jarige doelman staat nu nog onder contract bij Heracles Almelo, maar zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van Sint-Truiden, de club die hij al twee keer eerder diende. 

Sint-Truiden speelt komend seizoen weer op het hoogste niveau van België en zoekt dringend versterking voor in de Jupiler Pro League, zo schrijft het Belang van Limburg. Davy Schollen (voormalig keeper van NAC) hangt zijn keepershandschoenen aan de wilgen en Igor Berezovsky verlaat de club. Castro stond al twee keer eerder onder contract bij STVV: tussen 2002 en 2005 en in het seizoen 2011/2012.

De sluitpost verdedigde verder het doel van onder meer Roda JC, MVV en PSV. Afgelopen zomer tekende Castro een tweejarig contract in Almelo. Dennis Telgenkamp startte het seizoen als eerste keeper van Heracles, maar na de winterstop besloot trainer John Stegeman om Castro een kans te geven onder de lat.

Die beslissing legde de ploeg uit Almelo geen windeieren: Castro blonk diverse malen uit, onder meer in het cruciale degradatieduel met NAC Breda, en Heracles slaagde er tegen alle verwachtingen in om zich te handhaven in de Eredivisie.