Slikken of stikken voor NAC-verdediger: degradatie betekent vertrek uit Breda
Verdediger vecht voor sportieve toekomst

Slikken of stikken voor NAC-verdediger: degradatie betekent vertrek uit Breda

06-05-2015 20:34
2

Er staat de komende weken veel op het spel voor Henrico Drost. De verdediger van NAC Breda vecht met zijn club voor handhaving in de Eredivisie en heeft ook een persoonlijk belang om zijn ploeg voor de Eredivisie te behouden.

Drost (28) heeft namelijk van trainer Robert Maaskant te horen gekregen dat zijn aflopende verbintenis in Breda enkel verlengd zal worden als NAC op het hoogste niveau actief blijft. Dat schrijft Voetbal International. Degradeert de club uit de Eredivisie, dan is er simpelweg geen budget om de centrumverdediger een nieuwe contract aan te bieden.

Voorlopig wil Drost, die ook voor onder meer sc Heerenveen een RKC Waalwijk speelde, zich nog niet bezighouden met zijn eigen sportieve toekomst. Het belang van NAC gaat voor alles. "Zo lang het mogelijk is dat we ons rechtstreeks kunnen handhaven, zullen we ervoor gaan. En wat mijn eigen toekomst betreft: dat zien we later wel."

NAC, dat op een zestiende plek staat in de Eredivisie, gaat aanstaande zondag op bezoek bij AZ. Het gat met nummer vijftien Excelsior bedraagt vier punten.