VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

20-05-2015 12:00
14

Het seizoen zit erop, tijd dus om de balans op te maken! We nomineren per positie de beste spelers van het seizoen en komen zo tot het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar.

Dat bepalen wij niet zelf, maar daar vragen we de medewerking van onze bezoekers voor. Wij nomineren een aantal kandidaten, jullie hakken de knopen door via de poll onder dit bericht. Vandaag is het de beurt aan de centrale verdedigers. Omdat we twee spelers zoeken, is het aantal genomineerden opgekrikt naar acht. In willekeurige volgorde:

Eric Botteghin (FC Groningen)
De meest pure verdediger van de Eredivisie. Schakelt zijn man uit en staat vooral de laatste tijd volop in de schijnwerpers, helemaal door zijn ijzersterke spel in de bekerfinale.

Jan-Arie van der Heijden (Vitesse)
Werd in Arnhem omgeturnd tot verdediger en heeft dit seizoen bewezen dat hij het verdedigersvak inmiddels verstaat. Staat zijn mannetje en zoekt altijd de voetballende oplossing.

Joël Veltman (Ajax)
Het seizoen van Ajax is uitgelopen op een fiasco, maar er kan niet met de beschuldigende vinger naar Veltman worden gewezen. De verdediger gaf leiding aan de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie.

Sven van Beek (Feyenoord)
Was in de voorbereiding op het huidige seizoen nog onzeker als rechtsback, maar is door de ervaringen in Nederland en Europa in alles gegroeid. Blinkt uit in duelkracht.

Jeffrey Bruma (PSV)
Is niet de meest populaire verdediger van de Eredivisie en kreeg veel over zich heen na zijn selectie voor het Nederlands elftal, maar is wél de verdediger van de kampioen. Mag daarom niet ontbreken.

Wesley Hoedt (AZ)
Verdiende een transfer naar Italië, vooral dankzij een sterke eerste seizoenshelft. Viel even terug, maar pakte de draad weer op en had een groot aandeel in de derde plek van AZ.

Sander Fischer (Excelsior)
Houd hem in de gaten. Heeft zich stilletjes opgewerkt tot één van de beste verdedigers in de Eredivisie, en dat bij een bescheiden club. Was geregeld de uitblinker bij de verrassende Kralingers.

Maikel van der Werff (PEC Zwolle)
Is nauwelijks op een foutje te betrappen in verdedigend opzicht en heeft een extra wapen: de vrije trap. Speelt vanaf volgend seizoen bij Vitesse, een aderlating voor PEC Zwolle.

Wie is de beste centrale verdediger van het seizoen? Maak via onderstaande poll jouw keuze! Mis jij iemand? Drop ze in het reactiesysteem!