Ajax  ziet megatransfer niet zitten: Hij is niet te koop, ook niet voor 25 miljoen
Manchester United heeft zich nog niet gemeld in Amsterdam

Ajax ziet megatransfer niet zitten: "Hij is niet te koop, ook niet voor 25 miljoen"

20-05-2015 07:00
32

Jasper Cillessen is bij Manchester United in beeld als mogelijke opvolger van David de Gea. De Spaanse goalie staat in de belangstelling van Real Madrid. Bij een vertrek van de huidige eerste doelman wil trainer Louis van Gaal Ajacied Cillessen naar Engeland halen. De Amsterdammers willen echter niet meewerken.

"Hij is niet te koop", zegt Marc Overmars, directeur voetbalzaken, in gesprek met De Telegraaf. Geconfronteerd met de geruchten over Cillessen geeft hij aan dat Manchester United zich niet hoeft te melden. De goalie vertrekt niet. "Nee, ook niet voor 25 miljoen euro."

Volgens Overmars heeft Manchester United zich nog niet bij hem gemeld voor Cillessen. Dat zegt volgens de ochtendkrant echter weinig. Bij de eerdere transfer van Daley Blind van Ajax naar de Engelse club, augustus vorig jaar, gebeurde dat ook pas in een laat stadium. Precies zoals dat enkele weken geleden ook bij Memphis Depay het geval was.

Cillessen staat zelf niet negatief tegenover de interesse van Manchester United. Hoewel er nog geen club concreet is geworden, liet de goalie zich eerder al uit over vermeende belangstelling. "Als er interesse zou zijn, zou dat fantastisch zijn, ook omdat keeperstrainer Frans Hoek daar zit en ik Louis Van Gaal natuurlijk ken van het Nederlands elftal."

De 26-jarige goalie, in het verleden actief voor NEC Nijmegen, heeft in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2018.