Ook Figo houdt het voor gezien en wil geen onderdeel zijn van 'oneerlijke strijd'
Eerder vandaag trok Van Praag zich al terug

Ook Figo houdt het voor gezien en wil geen onderdeel zijn van 'oneerlijke strijd'

21-05-2015 18:34

Na Michael van Praag heeft ook Luis Figo zich teruggetrokken in de FIFA-voorzittersverkiezing. Opmerkelijk, aangezien er woensdag nog werd beweerd dat er van terugtrekking geen sprake zou zijn.

"Luis is een onafhankelijke kandidaat en hij zal onafhankelijk blijven", luidde de reactie van Onofre Costa, de persvoorlichter van de Portugese oud-voetballer woensdag in een reactie aan de NOS.

De reden van zijn terugtrekking is het feit dat Figo denkt dat er geen sprake is van een eerlijke strijd. Eerder op donderdag maakte Michael van Praag al bekend de strijd voortijdig te staken.

Figo heeft inmiddels een officiële verklaring de deur uitgestuurd. In zijn verklaring valt te lezen dat hij geen onderdeel wil zijn van een verkiezingsproces 'dat er alleen op gericht is de absolute macht aan één man te bezorgen'.

De terugtrekking van de oud-speler van onder meer FC Barcelona, Real Madrid en Internazionale heeft de nodige gevolgen. Het betekent namelijk dat Sepp Blatter nog maar een tegenstander heeft: de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein.