'Ben gekomen om hier twee of drie jaar te spelen, daar ga ik nog steeds van uit'
'Tweede jaar nóg beter'

'Ben gekomen om hier twee of drie jaar te spelen, daar ga ik nog steeds van uit'

22-05-2015 18:07
2

Voor FC Twente was het een seizoen om snel te vergeten, maar als er dan één lichtpuntje moet worden benoemd, is het de ontwikkeling van Hakim Ziyech. De middenvelder scoorde veel, leverde talloze assists en zag een sterk jaar bekroond worden met een oproep voor Oranje.

Op de clubsite van de Tukkers blikt de voormalig sc Heerenveen-speler terug op een roerig seizoen. "Het is een gek seizoen geweest. Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt", vertelt hij. "Dat was voor mij ook nieuw. Ik wist eerst niet wat ik er mee aan moest. Maar ik heb op een gegeven moment besloten om er niet in mee te gaan."

Kon Ziyech vorig seizoen al goede cijfers overleggen in dienst van Heerenveen, deze jaargang presteerde hij statistisch gezien nóg beter, met in totaal dertien treffers en zestien assists. "Ik ben trots op mezelf, kan tevreden zijn over mijn cijfers. En ook over het feit dat ik bij de laatste negentien doelpunten van Twente achttien keer betrokken ben."

"Ik ben dit seizoen ook fysiek sterker geworden, de technische staf bleef er op hameren dat ik daar aan moest werken en meer loopvermogen moest krijgen. Uiteindelijk loont dat. Nu lijkt het soms alsof een wedstrijd maar zestig minuten duurt, ik kan daarna gewoon nog verder, ik heb dan gewoon nog energie. Dat is wel fijn."

"Voor de winterstop had ik aanpassingproblemen, daarna heb ik echt mijn plek gevonden", besluit Ziyech. "Dan zie je hoe belangrijk ik kan zijn voor het team. Ik zit hier nu een jaar, ik ben gekomen om hier twee á drie jaar te spelen en daar ga ik nu nog steeds van uit."