Kritiek op aankoopbeleid van Feyenoord: 'Het is gewoon middelmaat'
Harde kritiek op spelersbeleid

Kritiek op aankoopbeleid van Feyenoord: 'Het is gewoon middelmaat'

23-05-2015 07:35
2

Wim Kieft is het niet eens met alle criticasters die het werk van Fred Rutten als 'slecht' beoordelen. De oud-international vindt het juist knap dat Rutten zijn ploeg voor de winterstop 'zo goed liet voetballen' en uit kritiek op het spelersbeleid van Feyenoord.

Het goede spel van voor de winterstop kreeg geen vervolg in de tweede seizoenshelft, zo zag ook Kieft. 'Daar is na de winterstop de klad ingekomen. Bij een elftal, dat in wezen vrij beperkt is, zie je vaak, dat het moeilijk is om een heel seizoen een hoog niveau vast te houden', schrijft de voormalig speler in zijn column in De Telegraaf.

'Feyenoord heeft veel kwaliteit op het middenveld, maar ik vind het materiaal voorin én achterin gewoon niet goed genoeg. Als je kijkt naar het spelersbeleid moet je concluderen, dat ze deze zomer vooral middelmaat hebben gehaald. Ik vind zo'n Kazim-Richards gewoon een heel matige speler. De verantwoordelijkheid voor zulke keuzes ligt bij de club', weet Kieft, die zo zijn vriend Rutten rugdekking geeft.