Cruijff heeft duidelijke mening over spelsysteem Ajax: Dat is nooit de bedoeling
"De tegenstander weinig tijd geven, zoals bij FC Barcelona, moet een voorbeeld zijn voor Ajax"

Cruijff heeft duidelijke mening over spelsysteem Ajax: "Dat is nooit de bedoeling"

23-05-2015 16:00
5

De A1 van Ajax speelt dit weekend de Copa Amsterdam. Onder het toeziend oog van Johan Cruijff werd de eerste wedstrijd in het Olympisch Stadion met 5-0 gewonnen van Rosenborg BK. Cruijff genoot van de jonge Ajacieden. "Het spel waar ik van houd."

"Het spel is uitstekend op dit moment. Ze geven de tegenstander geen tijd om adem te halen, dat is het spel waar ik van houd", zegt Cruijff tijdens een interview bij de organisatie van Copa Amsterdam. Hij genoot van de ploeg, maar wil er geen jongens uitlichten. "Je moet geen spelers noemen. Je moet het totaal een beetje bekijken. Maar er zijn spelers bij die uitstekend spelen. Het is een jong elftal, en nu dus goed om te kijken hoe ze ervoor staan."

Met Arsenal krijgt Ajax in het vervolg van het toernooi mogelijk een zware tegenstander. "Ajax is een opleidingsclub. Engelse clubs hebben dat over het algemeen een stuk minder. Dus het is even kijken hoe ze ervoor staan."

In Amsterdam is er momenteel discussie over de invulling van de opstelling, met of zonder nummer tien. In de ogen van Cruijff is er geen reden tot discussie. "Als je met een 10 speelt, deel je het elftal door tweeën. Dat is nooit de bedoeling. De tegenstander weinig tijd geven, zoals bij FC Barcelona, moet een voorbeeld zijn voor Ajax."