Koeman vestigt hoop op Arsenal, Van Gaal zorgt voor degradatie, afstraffing Gerrard
Laatste speeldag in Premier League

Koeman vestigt hoop op Arsenal, Van Gaal zorgt voor degradatie, afstraffing Gerrard

24-05-2015 18:07

Southampton moet hopen dat Arsenal de FA Cup wint ten koste van Aston Villa. Alleen in dat geval speelt de ploeg van manager Ronald Koeman volgend seizoen Europees voetbal. Southampton had zich zondag nog op eigen kracht kunnen plaatsen voor de Europa League, maar dan moesten de 'Saints' wel winnen van Manchester City. Dat lukte de formatie van Koeman niet, want het werd 2-0 voor City.

Manchester City kwam op eigen veld na een half uur op voorsprong. Frank Lampard, die zijn laatste wedstrijd voor City speelde, schoot raak op aangeven van James Milner: 1-0. Koeman probeerde daarna de gelijkmaker te forceren door onder anderen Eljero Elia in te brengen. City besliste het duel echter kort voor tijd via Sergio Agüero. Southampton beëindigt het seizoen als de nummer zeven van de ranglijst. City was al verzekerd van de tweede plek.

Van Gaal zorgt voor degradatie
Manchester United heeft zondag in de laatste wedstrijd van het seizoen ervoor gezorgd dat Hull City is gedegradeerd uit de Premier League. De ploeg van manager Louis van Gaal speelde met 0-0 gelijk in Hull. De thuisploeg had alleen bij een overwinning nog kans gehad om degradatie te ontlopen.

Van Gaal moest bij de laatste wedstrijd van dit seizoen al snel wisselen. Ángel di María kon na 23 minuten niet verder. Adnan Januzaj kwam in het veld bij de ploeg waarin Daley Blind het hele duel speelde en geel kreeg. Robin van Persie kon United ook niet aan een treffer helpen. Van Gaal liet de spits het hele duel op de bank. Marouane Fellaini viel wel in, maar kon een kwartier later weer vertrekken met een rode kaart. United sluit het seizoen door het gelijkspel af op de vierde plek, goed voor een plek in de voorronde van de Champions League.

Afstraffing voor Gerrard
Steven Gerrard nam zondag met een doelpunt afscheid van Liverpool. Toch zal de Engelse middenvelder met weinig plezier terugdenken aan zijn laatste wedstrijd in de Premier League. De 'Reds' moesten op bezoek bij Stoke City een grote nederlaag incasseren: 6-1. Vorige week had aanvoerder Gerrard zijn laatste thuiswedstrijd op Anfield al met 3-1 verloren tegen Crystal Palace.

Het 34-jarige kind van Liverpool vertrekt naar de Verenigde Staten, waar hij gaat spelen voor Los Angeles Galaxy. Gerrard vierde grote successen met Liverpool, waarvan de Champions Leaguewinst van 2005 het hoogtepunt is, maar werd nooit kampioen van Engeland. Zondag nam hij in mineur afscheid van Engeland. Bij Stoke City speelde Erik Pieters de hele wedstrijd.