Feyenoord maakt grote fout: Geïnvesteerd in spelers die hem lieten zakken
"Dan kan je alleen maar van een mislukking spreken"

Feyenoord maakt grote fout: "Geïnvesteerd in spelers die hem lieten zakken"

25-05-2015 12:02
3

Het seizoen zit er na de uitschakeling in de play-offs op voor Feyenoord. De technische staf en spelers likken hun wonden, maar moeten ook in de spiegel kijken.

Dat stelt Ronald van der Geer, die als commentator van de NOS vaak in De Kuip zat dit seizoen. "Feyenoord staat met lege handen, heeft zich zelfs niet eens geplaatst voor de Europa League, dan kan je alleen maar van een mislukking spreken", zegt hij op de NOS-website. "Allereerst is er die valse start, met slechts vijf punten na zes wedstrijden."

"Feyenoord heeft dus vanaf het begin achter de feiten aangelopen. Het niveau dat het team daarna haalde, heeft het vervolgens niet kunnen vasthouden. Na de winterstop is het wel heel snel ingezakt. Qua niveau en qua instelling. Ik wijt dat toch aan gemakzucht en de gebrekkige mentaliteit van de spelers."

Het was niet de eerste keer dat een ploeg van de inmiddels ontslagen Fred Rutten ver terugviel in de laatste fase van het seizoen. Van der Geer: "De intense manier waarop Rutten werkt, heeft op een gegeven moment met de groep gebotst. Ik denk dat ze elkaar zat waren. Maar wat Rutten vooral verkeerd gedaan heeft, is dat hij geïnvesteerd heeft in spelers die hem uiteindelijk hebben laten zakken."