Van der Vaart stelt Ajax gedwongen op de hoogte: Hadden we niet gedacht
"Rafael is er nog niet uit"

Van der Vaart stelt Ajax gedwongen op de hoogte: "Hadden we niet gedacht"

25-05-2015 13:46
1

Rafael van der Vaart gaat voorlopig niet in op de aanbieding van Ajax. Reden voor dat besluit is de strijd van Hamburger SV tegen degradatie uit de Bundesliga.

Het management van Van der Vaart liet zondag het ultimatum van Ajax verstrijken, maar de deur is nog niet definitief op slot. De 32-jarige Heemskerker wil eerst het seizoen van HSV tot een goed einde brengen. De Duitse club moet via een play-off om promotie/degradatie lijfsbehoud zien veilig te stellen.

"We hadden met Ajax de afspraak dat we na de laatste speeldag van de Bundesliga duidelijkheid zouden geven. Rafael is er nog niet uit wat zijn toekomst betreft maar hij wil Ajax niet laten wachten", licht zaakwaarnemer Rob Geerlings verder toe in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Over twee weken hebben de partijen weer contact. Geerlings: "We hadden niet gedacht dat er een extra verlenging van het seizoen zou komen, maar daar gaat Rafael zich nu op focussen. Hoe de situatie over twee weken is, kan ik niet zeggen. Maar ik ga ervan uit dat Ajax in ieder geval andere mogelijkheden gaat bekijken."