Keiharde klap na fatale nederlaag: 'Dit gaat voor ons miljoenen schelen'
Go Ahead levert miljoenen in

Keiharde klap na fatale nederlaag: 'Dit gaat voor ons miljoenen schelen'

25-05-2015 17:03
4

Go Ahead Eagles degradeerde vrijdag uit de Eredivisie en die afdaling zal financiële gevolgen hebben voor de club uit Deventer. Voorzitter Edwin Lugt spreekt van een pijnlijke situatie. 

"Dat we degraderen is heel erg pijnlijk. Zeker omdat we op het punt staan om het stadion uit te breiden. Dat een klein deel van het publiek zich heeft misdragen, daar heb ik geen woorden voor", reageerde de preses na het duel voor de camera van FOX Sports. De wedstrijd in de Adelaarshorst lag een klein halfuur stil omdat een aantal fans van de thuisclub voor onrust zorgden na de 0-1. 

Go Ahead is berekend op degradatie, maar de klap komt alsnog hard aan. "We hebben er wel rekening mee gehouden. Met het zestiende spelersbudget was de kans altijd aanwezig dat we de play-offs in moesten. Dan is er geen garantie dat je er in blijft. Ons budget is Jupiler League-proof. Maar in omzet gaat het drie miljoen schelen, van het spelersbudget gaat een miljoen af. Dat zijn flinke bedragen."

"Het is een behoorlijke klap. Maar we denken dat we een dusdanig sterke club en een heel loyale achterban hebben, dat we komend seizoen om de bovenste plaatsen mee gaan doen in de Jupiler League", besluit Lugt.