Prachtig voor onze bloedfanatieke fans, die ons smeekten om de titel te pakken
Galatasaray werd dankzij Fenerbahçe kampioen

"Prachtig voor onze bloedfanatieke fans, die ons smeekten om de titel te pakken"

26-05-2015 12:06

Wesley Sneijder pakte maandagavond de landstitel met Galatasaray zonder zelf te hoeven spelen. De middenvelder zag Fenerbahçe in een bizar duel punten verspelen tegen Istanbul Basaksehir (2-2) en kijkt uit naar een nóg mooier seizoen. 

"Dat wij nu aan het langste eind trekken, geeft een geweldig gevoel en is prachtig voor onze bloedfanatieke fans, die ons letterlijk smeekten om de titel te pakken", zegt Sneijder tegen De Telegraaf. "In Turkije krijgen clubs bij elke vijf landstitels een ster op het shirt", legt Sneijder uit. "Omdat zowel Fenerbahçe als Gala op negentien landstitels stond, ontaardde de kampioensrace in een enorme prestigestrijd."

De selectie was in een restaurant bij elkaar gekomen om de titel te vieren. Zelf hoefden de spelers niet in actie te komen. Volgende week gaat Galatasaray voor de dubbel in Turkije. In de bekerfinale wacht Bursaspor. "Daar moeten we de dubbel pakken", blikt Sneijder vast vooruit. "De vreugde hier is onbeschrijflijk. En het seizoen kan nóg mooier worden."