'Dan moet het op een andere manier, maakt geen reet uit hoe. We willen Europa in'
SC Heerenveen kruist de degens in de finale met Vitesse

'Dan moet het op een andere manier, maakt geen reet uit hoe. We willen Europa in'

26-05-2015 23:50

Als sc Heerenveen erin slaagt om door middel van een tweeluik af te rekenen met Vitesse, dan heeft het een Europa League-ticket bemachtigd. Donderdag wacht de heenwedstrijd, zondag staat de return op het programma. Aanvoerder Marten de Roon wil zich hoe dan ook plaatsen voor Europees voetbal.

"Het gaat om de knikkers. We zitten in een mindere fase, we hebben niet de vorm van vlak na de winterstop. Dan moet je dus zorgen dat je op een andere manier resultaat haalt. We willen ons plaatsen voor Europees voetbal en het maakt echt geen reet uit hoe", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant.

"Je kunt wel vasthouden aan je principes en dominant voetbal willen spelen. Maar als dat niet lukt, dan moet het op een andere manier. Feyenoord was zeker in de eerste helft hartstikke fel en wij raakten eigenlijk geen bal. Het was statisch aan onze kant. Het leek wel of we moe waren, maar het stond wel goed bij ons."

"Het is fiftyfifty tegen Vitesse. We gaan nog twee keer alles geven. Dat zal misschien wel gepaard gaan met blessures en kramp en weet ik veel allemaal, maar dat zien we dan wel. Als er voor donderdag maar zoveel mogelijk jongens zijn opgelapt."