Hiddink belt met bepalende spelers: Zover willen we het nu zeker niet laten komen
"Onder andere Robin van Persie"

Hiddink belt met bepalende spelers: "Zover willen we het nu zeker niet laten komen"

27-05-2015 15:59
2

Het kostte het Nederlands Elftal bijna het EK in Engeland, de dramatische nederlaag tegen Wit-Rusland in juni 1995. Slechts een miraculeuze ontsnapping hield Oranje toen op EK-koers. Guus Hiddink was destijds ook bondscoach en met een cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Letland in het vooruitzicht, denkt de Achterhoeker geregeld terug aan die spannende tijd.

"In 1995 heb ik in eenzelfde situatie gezeten met het Nederlands elftal als nu. De competitie was afgelopen en op 7 juni moesten we naar Minsk in Wit-Rusland voor een kwalificatie-interland. Edwin van der Sar debuteerde en we verloren met 1-0. Door een doelpunt van Gerasimets. Dat vergeet ik nooit meer en daar denk ik dezer dagen weleens aan terug", memoreert Hiddink in De Telegraaf.

Na de nederlaag ging iedereen ervan dat de EK-droom uiteen was gespat. De redding kwam uit Luxemburg, waar de thuisploeg compleet tegen de verwachting in won van Tsjechië. "Zover willen we het nu zeker niet laten komen in Letland", aldus Hiddink. "Ik heb al met bepalende spelers gebeld en ze verteld wat ons te wachten staat in Riga. Onder andere Robin van Persie. Iedereen is van het grote belang van deze wedstrijd doordrongen en wil zo vlak voor het einde van het seizoen nog een keer vol gas geven."