'Roda JC schakelt door treuzelende PSV'er naar voormalig trainer Jong Ajax'
Roda JC is op zoek naar een nieuwe trainer

'Roda JC schakelt door treuzelende PSV'er naar voormalig trainer Jong Ajax'

28-05-2015 09:09

Roda JC Kerkrade richt niet langer de pijlen op één kandidaat voor de functie van nieuwe hoofdtrainer. De Limburgers staan aan de rand van een terugkeer in de Eredivisie en willen voor volgend seizoen een nieuwe leider voor het team hebben staan.

De nummer één kandidaat bij Roda was Ernest Faber. Hij was dit seizoen de assistent-trainer van Phillip Cocu bij PSV, maar wil zijn carrière een impuls geven en hoofdtrainer worden. Ook FC Eindhoven leek geïnteresseerd in de Eindhovenaar, die tussen 2010 en 2012 ook al eens aan het roer stond bij de tweede club uit de Brabantse stad.

Roda zag in Faber de ideale trainer, maar het antwoord op een Limburgs voorstel laat nog op zich wachten. Roda JC is inmiddels doorgeschakeld en de clubleiding heeft volgens dagblad De Limburger geïnformeerd bij Darije Kalezic en Alfons Groenendijk. Kalezic was afgelopen seizoen trainer van Jong PSV en vertrekt bij de Eindhovense club. Hij heeft ook een aanbieding uit het buitenland op zak. Groenendijk was vorig seizoen nog actief als trainer van Jong Ajax.

Roda's algemeen directeur Wim Collard laat weten dat de pijlen niet meer alleen worden gericht op Faber, maar wil niet reageren op andere namen.