Feyenoord kan met vakantie na bericht over 'Gio': Het waren heftige weken
Ik heb er wel veel over gesproken met mijn gezin"

Feyenoord kan met vakantie na bericht over 'Gio': "Het waren heftige weken"

28-05-2015 20:30
1

Giovanni van Bronckhorst stond al twee wedstrijden aan het roer, maar is nu ook officieel trainer van Feyenoord. Dat brengt de Rotterdamse club donderdagavond naar buiten.

Van Bronckhorst tekende in het bijzijn van Martin van Geel, Eric Gudde, zijn vrouw, kinderen, vader en zaakwaarnemer een tweejarig contract in De Kuip. Exact een jaar en acht dagen geleden tekende hij nog bij als assistent-trainer. "Wanneer je als trainer aan je carrière begint, denk je altijd na over bepaalde doelen en dromen. Ooit hoofdtrainer worden van Feyenoord was daar natuurlijk één van", vertelt het veertigjarige icoon op de clubsite.

Op het moment dat Feyenoord hem vroeg Fred Rutten op te volgen, was de keuze snel gemaakt. "Ik heb er wel veel over gesproken met mijn gezin en familie, want er verandert natuurlijk veel wanneer je in plaats van assistent eindverantwoordelijke wordt bij een grote club. Iedereen was direct enthousiast. Dat sterkte mij in mijn beslissing om 'ja' te zeggen tegen deze kans."

Van Bronckhorst stapte anderhalve maand eerder gepland in bij Feyenoord. In de play-offs slaagde hij er niet in de dolende ploeg naar een Europa League-ticket te leiden. "Alles is heel snel gegaan en het waren heftige weken, waarin we het seizoen helaas niet op de manier hebben beëindigd zoals we dat graag wilden. Toch heeft de afgelopen week mij veel vertrouwen en energie gegeven voor het nieuwe seizoen, vooral omdat er een team stond dat er vol voor ging en niet opgaf."

"Nu het seizoen erop zit, is het belangrijk om voldoende rust te gaan pakken, zodat we na de vakantie met de spelers en de staf een frisse start kunnen maken", besluit Van Bronckhorst. "Voor mij wacht dan met mijn eerste jaar als hoofdtrainer een mooie uitdaging, waar ik nu al enorm naar uitkijk."

Het vastleggen van Van Bronckhorst is al het derde contractnieuws vanuit Rotterdam op donderdag. Anass Achahbar en Jan Wouters konden ook al glimlachen.