VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: de verrassende uitslag
Veel verrassende namen in sterrenelftal

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: de verrassende uitslag

01-06-2015 15:00
26

Het VoetbalPrimeur elftal van het jaar is bekend. De afgelopen weken kon er gestemd worden op de beste spelers van dit seizoen. Het aantal stemmen was overweldigend: ruim 35.000 keer.

Per positie waren we op zoek naar de beste speler van dit Eredivisie-seizoen. Ook de trainers deden mee in de verkiezing. Uiteindelijk zijn we in een 4-4-2-systeem tot de volgende namen gekomen.

Sergio Padt (FC Groningen) – 34%
Ging lange tijd zij aan zij met Warner Hahn, maar door de bloedfanatieke Groningen-supporters was het plekje onder de lat voor Padt. Een mooie beloning voor een goed debuutseizoen.

Kevin Diks (Vitesse) – 43%
Greep in de tweede seizoenshelft zijn kans en maakte diepe indruk, gezien zijn heerschappij in de verkiezing. Het achttienjarige talent kreeg bijna de helft van de stemmen.

Eric Botteghin (FC Groningen) – 45%
De rots in de Groningse branding en door velen gezien als de beste verdediger van de Eredivisie. Met 45% is het duidelijk dat Botteghin zijn plek heeft verdiend.

Sven van Beek (Feyenoord) – 14%
Na Botteghin kwam er lange tijd niets, maar Van Beek is 'the best of the rest'. Met 14% kreeg hij de voorkeur boven onder meer Bruma van PSV en AZ'er Hoedt.

Jetro Willems (PSV) – 62%
Een makkelijke keuze voor de stemmers: Willems is met afstand de beste linksback van PSV en had eigenlijk géén concurrentie. Maakte veel indruk als man van de assists.

Andres Guardado (PSV) – 45%
Ook Guardado heeft weinig reden tot klagen. Maar liefst 45% van de stemmers pikte de Mexicaan eruit, bij een totaal van acht nominaties voor de plek van controleur.

Nemanja Gudelj (AZ) – 15%
Verdiende het afgelopen seizoen een transfer naar Ajax én een plek in VP's Elftal van het Jaar. AZ kon zowel verdedigend als aanvallend op de 23-jarige Serviër bouwen.

Tjaronn Chery (FC Groningen) – 22%
Stond vooral in de laatste fase van het seizoen in vuur en vlam en wordt daarvoor beloond. Met 22% liet hij onder meer Georginio Wijnaldum en Davy Pröpper ruim achter zich.

Memphis Depay (PSV) – 30%
De topscorer van de Eredivisie mag natuurlijk niet ontbreken. 22 doelpunten maken als linksbuiten is niet misselijk. Volgend jaar mag hij het laten zien in Engeland.

Michael de Leeuw (FC Groningen) – 24%
De vierde Groninger in het Elftal van het Jaar. De kopspecialist van de Eredivisie en één van de vaakst scorende Nederlanders, maar zijn uitverkiezing mag verrassend worden genoemd.

Luuk de Jong (PSV) – 32%
Met 32% van de stemmen blijft De Jong iedereen ruim voor. Hij is in jullie ogen dé spits van het seizoen en dus is het goed nieuws dat hij ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt.

Jurgen Streppel (Willem II) – 28%
Toch wel verrassend is het feit dat Streppel de leiding over het sterrenelftal heeft. Troefde Ron Jans (27%), Phillip Cocu (24%) en Erwin van de Looi (22%) op enkele millimeters af.

Totaal aantal stemmen: 35.568

Ben jij het eens met dit sterrenelftal of mis je juist spelers? Laat het weten via onderstaand reactiesysteem!