Hiddink waakt voor 'Ajax-herhaling': Toen zat er nog de nodige alcohol in
Hiddink hoopt dat spelers scherp blijven

Hiddink waakt voor 'Ajax-herhaling': "Toen zat er nog de nodige alcohol in"

29-05-2015 13:52
3

Nu voor veel spelers de competitie erop zit, krijgt bondscoach Guus Hiddink de beschikking over steeds meer spelers bij Oranje. Hij waakt er wel voor de sommige jongens de scherpte verliezen en hij kan het weten. In 1995 maakte hij hetzelfde mee. 

Tegen Voetbal International zegt Hiddink dat het moeilijk is om de concentratie te bewaren. "Maar dat mag niet als excuus gelden. Ik weet nog hoe het was in 1995. Ajax liep toen met het hoofd in de wolken na het winnen van de Champions League. Toen zat er, denk ik, nog de nodige alcohol in en weet-ik-veel-wat. Tien dagen later speelden we in Wit-Rusland en werden we op een 1-0 nederlaag getrakteerd."

Hiddink was in die tijd bondscoach van het Nederlands elftal. Hij hoopt dat zoiets als toen niet weer gebeurt. "Ik denk het nu niet", zegt Hiddink. "Iedereen is zich meer bewust van het belang van de wedstrijd tegen Letland." Oranje moet in Oost-Europa zien te winnen van de Letten, want na nederlagen tegen Tsjechië en IJsland kan het Nederlands elftal zich bijna geen misstap meer permitteren.