Bosz verbindt conclusie aan smaakvol jaar: 'Pas dan is het een goed seizoen'
Vitesse speelt tegen Heerenveen in de finale van de play-offs

Bosz verbindt conclusie aan smaakvol jaar: 'Pas dan is het een goed seizoen'

29-05-2015 14:59
3

Vitesse start zondag met een uitstekende uitgangspositie aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Peter Bosz, de trainer van de Arnhemse ploeg, denkt dat zijn ploeg een goede kans heeft om de finale te winnen en het ticket voor Europees voetbal te pakken.

Bosz kan in de thuiswedstrijd beschikken over een fitte spelersgroep. "En een gretige", zegt Bosz op de website van de club. "We zijn toch van ver gekomen dit seizoen. Na een periode van goed spel en te weinig punten hebben we na de winterstop een aardige reeks neergezet. Maar pas als je ook deze ronde als winnaar uit de strijd komt kun je over een goed seizoen praten. We hebben nog steeds niks, maar we willen wel heel graag,"

Na de 2-2 in Heerenveen lijkt Vitesse de beste papieren te hebben om de voorronde van de Europa League veilig te stellen. Van een favorietenrol wil Bosz echter niet spreken. "Het is een goede uitgangspositie en dat is het. Scoort Heerenveen, is het ineens weer heel anders en met hun gevaarlijke en snelle voorhoede mogen we niets onderschatten."

Bosz hoopt op een kolkend Gelredome in Arnhem en spreekt nu al van een prachtige sfeer in het stadion. "Er is dit seizoen een uitstekende band tussen de spelers en de supporters. Dit is een finale en zij hebben eerder al laten zien dat ze ons over een dood punt heen kunnen helpen. Ik hoop niet dat het nodig is, maar wel dat ze in grote aantallen aanwezig zijn."