Ik blijf in principe gewoon nog een jaar, daarna ben ik zo vrij als een vogel
"Natuurlijk is het jammer dat het team na dit seizoen weer op een groot aantal plaatsen wijzigt"

"Ik blijf in principe gewoon nog een jaar, daarna ben ik zo vrij als een vogel"

30-05-2015 11:28

Guram Kashia is dit seizoen een rots in de branding van Vitesse. De verdediger heeft zich teruggeknokt van een vormdipje en wil nu met zijn team Europees voetbal in de wacht slepen. Dat avontuur hoopt hij vervolgens zelf ook mee te maken.

Vitesse loopt na bijna elk seizoen flink leeg, maar Kashia is nog op zijn plek in het Gelredome. "Natuurlijk is het jammer dat het team na dit seizoen weer op een groot aantal plaatsen wijzigt, omdat jongens als Bertrand (Traoré, red.) en Davy (Pröpper, red.) klaar zijn voor de volgende stap", zegt de Georgiër in De Telegraaf. "Maar dat hoort ook bij Vitesse."

"Ik blijf in principe gewoon nog een jaar. Mijn contract loopt nog één jaar door en daarna ben ik zo vrij als een vogel", aldus Kashia, die dit seizoen een soort vader is voor de door Peter Bosz geroemde Valeri Qazaishvili. "Vanaf de eerste dag dat ik hier binnenkwam, ben ik een grote fan van dat ventje geweest", aldus Bosz over de maker van elf goals. "Die jongen maakt echt waanzinnige stappen. Ik vind hem een geweldige speler."

Kashia is het volledig met hem eens. "Ik vind dat Vako meer aandacht verdient. Vako is heel belangrijk voor ons team. Hij is een stille jongen, maar heeft geweldige 'skills'", aldus de captain, die vervolgens de Vitesse-fans geruststelt. "Als ik blijf, dan blijft Vako ook. Ik heb hem geadviseerd nog een jaar bij Vitesse te blijven om zichzelf verder te ontwikkelen."