'Faber moet verrassende naam voor laten gaan voor Jupiler League-vacature'
Club en trainer bijna eruit

'Faber moet verrassende naam voor laten gaan voor Jupiler League-vacature'

30-05-2015 14:19

FC Eindhoven staat op het punt een nieuwe trainer aan te stellen. De keuze is volgens Voetbal International gevallen op een verrassende naam.

Mitchell van der Gaag gaat zo goed als zeker aan de slag in het Jan Louwersstadion. De trainer en club zitten in de eindfase van de onderhandelingen en komen waarschijnlijk op korte termijn met witte rook. Van der Gaag zat na een kort Cypriotisch avontuur bij Ermis Aradippou sinds maart zonder club.

De keuze voor de 43-jarige Van der Gaag mag verrassend worden genoemd. Hij was nog nooit werkzaam in Nederland en een jaar of twee geleden werd de oud-verdediger van FC Utrecht en PSV getroffen door een hartaanval, toen hij langs de lijn stond bij zijn club Belenenses. Onlangs kreeg hij groen licht van de dokter om de draad weer op te pakken.

Eindhoven leek aanvankelijk Ernest Faber op de korrel te hebben. De vertrekkende assistent-trainer van PSV gaat het echter niet worden. De nummer twee van de Jupiler League, die promotie naar de Eredivisie misliep, is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer na het vertrek van Jean-Paul de Jong naar FC Utrecht.