Pijlen gericht op PSV-trainer: Kort na de play-offs maken we er serieus werk van
Assistent-trainer van Cocu vertrekt mogelijk bij PSV

Pijlen gericht op PSV-trainer: "Kort na de play-offs maken we er serieus werk van"

15-05-2015 09:43

FC Eindhoven heeft Ernest Faber hoog op het lijstje staan als nieuwe hoofdtrainer van de club. Dat bevestigde technisch directeur Hans Smulders van de Eindhovense ploeg aan het Eindhovens Dagblad.

Faber, die tussen 2010 en 2012 al eens hoofdtrainer was bij de tweede club van de Brabantse stad, verdiende in zijn laatste seizoen bij FCE een transfer naar PSV. Daar werd hij assistent-trainer van Phillip Cocu. "We hebben natuurlijk heel goede ervaringen met Ernest. Met hem is het succes begonnen", zegt Smulders tegen het ED. 'Samen met enkele andere namen' staat Ernest op een shortlist, weet het dagblad.

Wedden

Meer odds

FC Eindhoven komt mogelijk niet tot overeenstemming met Faber als de club niet promoveert naar de Eredivisie. De 44-jarige trainer vertrekt na dit seizoen bij PSV en gaf eerder al aan dat hij ambities heeft op het hoogste niveau. FC Eindhoven heeft daarom twee scenario's klaarliggen; één voor de Jupiler League en één voor de Eredivisie. "Als we promoveren komt er ook meer budget vrij en dan zijn er meer mogelijkheden", geeft Smulders aan. "Maar goed, we hebben ons huiswerk nu gedaan. Kort na de play-offs maken we serieus werk van het aantrekken van een nieuwe trainer."

FC Eindhoven zag vorige week de huidige trainer Jean-Paul de Jong vertrekken naar FC Utrecht. Dinsdag werd hij nog uitgeroepen tot beste trainer van de Jupiler League.