'Engelsen schakelen door na 'nee' van De Boer; verrassende kandidaat in beeld'
Voormalig middenvelder was nog nooit manager op hoogste niveau

'Engelsen schakelen door na 'nee' van De Boer; verrassende kandidaat in beeld'

31-05-2015 00:01
1

Frank de Boer wordt in de wandelgangen regelmatig in verband gebracht met de trainerspost van Newcastle United. De Noord-Engelse club is inderdaad op zoek naar een nieuwe manager en heeft volgens Sky Sports inmiddels concrete interesse in een opmerkelijke kandidaat: Patrick Vieira. 

De keuze is verrassend, omdat Vieira - die momenteel actief is in de jeugdopleiding van Manchester City - nog geen ervaring heeft als manager op het hoogste niveau. De voormalig middenvelder van onder meer Arsenal, Internazionale en Juventus staat volgens Britse media wél hoog aangeschreven bij City. Vieira (38) is bij die club zelfs genoemd als mogelijk opvolger van manager Manuel Pellegrini. 

Nu lijkt dus ook Newcastle te trainerskwaliteiten van de Fransman op waarde in te schatten. Bij de instabiele club van Nederlanders Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong begon Alan Pardew dit seizoen als trainer. Hij vertrok naar Crystal Palace, zijn assistent John Carver volgde hem op. Dat werd geen groot succes. The Magpies leden de ene nederlaag na de anderen en ontsnapten in de slotfase van de competitie ternauwernood aan degradatie. 

Sky Sports meldt overigens dat Vieira weliswaar bovenaan het lijstje staat van Newcastle, maar dat de club nog meer kandidaten heeft. Zo wordt ook Steve McClaren genoemd.