Transfer naar top-drie: Feyenoord biedt die kans, PSV heeft interesse getoond
"Hij moet nu zijn naam vestigen"

Transfer naar top-drie: "Feyenoord biedt die kans, PSV heeft interesse getoond"

03-06-2015 09:05
6

Feyenoord heeft de mogelijkheid om de gewenste extra aanvaller op te halen in Nijmegen. Alireza Jahanbakhsh staat open voor een transfer naar De Kuip, zegt zijn zaakwaarnemer woensdag. Er is echter ook belangstelling van AZ en PSV.

De 21-jarige Jahanbakhsh maakte dit seizoen indruk bij NEC, waarvoor hij in 28 wedstrijden 12 keer scoorde. De rechtspoot was vorig jaar nog actief op het WK en hoopt na het seizoen in de Jupiler League op een stap hogerop. Daarbij gaat zijn voorkeur uit naar een club in Nederland.

"In Frankrijk, Portugal en Italië zijn alleen de top interessant. Clubs met aanvallend voetbal. Maar voor die stap is het nog te vroeg. Dan is de kans op speeltijd kleiner. Ali moet zich juist doorontwikkelen", verklaart zaakwaarnemer Amir Hashemi in De Gelderlander.

"Ali kent Nederland, hij omarmt Nederland", vervolgt hij. "Een extra jaar bij NEC zou heel goed voor hem zijn. Maar die kans is klein. Hij heeft met NEC een geweldige start in Europa gemaakt. De volgende stap is van nog groter belang. Ali is geen talent meer. Hij moet zijn naam nu vestigen."

Dat moet wellicht gaan gebeuren bij de Nederlandse top-drie. "Een club als Feyenoord biedt die kans, ja. Ajax ook, maar dat kiest toch vooral voor eigen jeugd. PSV heeft interesse getoond. Maar nog niet concreet. AZ is in beeld. Het is nu afwachten. Er moet door de top in Nederland eerst worden verkocht om spelers aan te kopen. Dus vooralsnog meldt hij zich straks bij NEC voor de voorbereiding."